Druivenras:30% Corvina, 30% Corvinone 30% Rondinella, 5% Molinara, 5% Raboso Veronese. Wijngaard:De wijngaarden liggen op zo’n 300 meter boven zee niveau in de gemeente Marano di Valpolicella en zijn eigendom van de familie VAONA. De bodem bestaat voornamelijk uit vulkanisch gesteente, kiezelzand en is kalkhoudend. Vinificatie:De oogst vindt plaats in oktober en enkel de beste druiven worden handmatig geplukt om zo 4 maanden in bamboe rekken te kunnen drogen op een natuurlijke manier d.m.v. open lucht en wind. Hierdoor verliest de druif 60 a 70% van zijn vocht. Nu perst men de druiven waarvan 70 % van de druiven nog de steeltjes bevat. Men heeft nu een zeer geconcentreerde most wat inweekt op een lage temperatuur (1-2°C) tussen de 15-18 dagen. Dit bevordert het ontstaan van een hogere concentratie van de primaire geuren. Nu laat men de temperatuur langzaam stijgen naar 13-15°C waarbij de most vergist, dit duurt ongeveer 30-35 dagen. Hierna rijpt de wijn 40 maanden op Dumast houten vaten van 12,5 HL en 5 maanden op fles voordat het de verkoop in gaat. Karakteristiek:Bourgondisch rood. Een intens bouquet met geconcentreerd rood fruit, beetje kers, pruim gecombineerd met nobele kruidige tonen. In de smaak tonen van leer, specerijen en gekonfijt fruit. Klassiek gemaakte Amarone met een elegante, warme afdronk met nog enige tannines in de afdronk. Wijn-spijscombinatie:Heerlijk te combineren bij gegrild rood vlees maar ook uitstekend bij harde gerijpte kazen. Natuurlijk ook lekker bij goed gezelschap, een goede film of boek. Bewaar advies:Decanteren 1 uur van te voren en serveren tussen de 18-22 graden. Bewaar potentie 10 jaar na oogstjaar.