MONASTRELL & SYRAH
Een uitzonderlijke rosé gemaakt met de beste Monastrell & Syrah van Yecla D.O., Spanje. Verfrissende elegantie, een ongeëvenaard karakter en stralende zalmkleur.
Wijnhuis
Bodegas Winery On.
Demuerte betekent de dood en kenmerkt het indrukwekkende etiket.
Alcoholgehalte
12%
Druivenrassen
Een blend van de bekende Monastrell (50%) en Syrah (50%). Klimaat. Mediterraan-continentalist. Droge en barre omgeving. Zeer koude winters en extreem hete zomers die de voedingsstoffen in elke korrel concentreren.
Opvoeding
Bodem:
Kalksteen, een dikke ondergrond met de aanwezigheid van carbonaten en een zanderige ondergrond met kleiformaties. Arm aan organische stof maar zeer gezond en doorlatend.
Oogst:
Handmatige oogst, in dozen van 20 kg, bedoeld om de integriteit van elke druif te beschermen en te voorkomen dat deze wordt beschadigd.
Wijnmaken:
Zodra de druivensoorten Monastrell en Syrah zijn geoogst, ondergaan ze een lichte persing die ons de karakteristieke zalmkleur en frisse aroma's geeft.
Veroudering:
Rijping op droesem in roestvrijstalen tanks gedurende ongeveer 4 maanden.
Kleur
Een provencaalse roze. Subtiel helder schoon met zalmglans.
Neus
Delicaat bloemig en kruidachtig aroma, met heerlijke intense tonen van aardbeien en kersen.
Smaak
Fris, goed afgerond fruitig met een goede zuurgraad en een lange smakelijke afdronk.
Etiket
Voor de presentatie hebben de managers van Winery On ervoor gekozen om het silhouet van een schedel in echte Mexicaanse stijl te reproduceren. Natuurlijk biedt het een glamoureuze uitstraling door alleen Rosé inkt te gebruiken bij de realisatie ervan.
Serveertemperatuur
Deze rosé wijn serveren tussen de 8°C en 10°C.
Het Domein
Wij zijn Pablo Cortes en Karel Eissner. Wij zijn een stel en partners, verliefd op wijn en design.
Het is drie jaar geleden dat we besloten om onze twee passies, enologie en creativiteit, te combineren om het innovatieve en andere project Winery On te bouwen.
Ons doel is om hoogwaardige wijn uit te werken in een unieke en opvallende verpakking.
Pablo agronomisch ingenieur en wijnmaker, met meer dan 15 jaar ervaring in verschillende Spaanse wijnkelders. Onder zijn eerdere werk vindt u wijnen die zowel nationaal als internationaal een belangrijke erkenning hebben gekregen.
Karel is een kosmopolitische architect, gespecialiseerd in design en fotografie, met internationale training en ervaring in heel Colombia, Spanje en Duitsland.
“We wilden dat ogen onmiddellijk werden aangetrokken door ons gedurfde en intieme ontwerp van de wijnfles.
Elk van onze wijnen uit de kelder hebben we zorgvuldig uitgewerkt als uniek. Met elk van hen ons best doen. '
Het resultaat is een project met 8 creaties, 8 geheel ongelooflijke wijnen.
Passie voor wijn en artistiek design zijn de twee ingrediënten die de kern vormen van het WINERY ON wijnkelderproject.
Een jeugdig en dynamisch baanbrekend project dat moderne, up-to-date methoden en vakmanschap combineert in al ons productieproces.
WINERY ON is gelegen in het hart en de essentie van het mediterrane gebied van Yecla. Hier stellen de doordringende aard en diepte van de kalkstenen rotsen samen met de extreme weersomstandigheden van acuut koude winters en buitengewoon hete zomers onze wijnen in staat hun onderscheidende persoonlijkheid en karakter te ontwikkelen.
WINERY ON werkt momenteel in een gebied van 20 hectare bestaande uit verschillende wijngaarden in het hart van de Middellandse Zee op een hoogte tussen 300 en 600 meter. De wijngaarden zijn beplant met verschillende soorten hoogwaardige wijndruiven, voornamelijk Monastrell (een lokale variëteit), Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Verdejo.
Wij zijn van mening dat het succes van de wijngaard afhangt van de kwaliteit en verzorging van de grond, wijnstokken en druiven en daarom worden er in geen enkel deel van ons productieproces agressieve chemicaliën gebruikt.
LA MONASTRELL
Dit is onze sterspeler. Het is een ras dat perfect geschikt is voor dit gebied en dat is al zo sinds de tijd van de Feniciërs
Onze wijnstokken produceren druiven van buitengewone kwaliteit en zijn ontwikkeld gedurende 50 jaar. Ze worden gekweekt met het grootste respect voor het milieu, met lage opbrengsten per hectare en zijn de kleine juweeltjes van de natuur.
VERWERKINGSINSTALLATIE
Om de oogsttijd te verkorten en de hoogst mogelijke kwaliteit druiven te bereiken, vindt de verwerking van de wijngaarden plaats binnen de wijngaarden zelf.
De druiven worden met de hand geoogst, op traditionele wijze, in kleine dozen gedaan en doorlopen een selectieproces waarbij alleen de beste worden gekozen.
Het wijnbereidingsproces volgt de methodologie en de meest geavanceerde productieprocessen dankzij de nieuwste technologie waarbij criomaceration, inertie, koude stabilisatie en botteling plaatsvinden in de wijngaard zelf.