Dit is zoetheid vol lekkers dessertwijn uit Cantagallo.
Tenuta Cantagallo wordt gerund door een familie en ligt op een Montalbano, tussen Florence en Pisa in de Chianti.
De druiven voor Milarium (Trebbiano, Malvasia, en Sangiovese) komen van 40 jaar oude wijnstokken, op het zuiden, 150 meter boven de zeespiegel. De druiven worden zorgvuldig uitgekozen en in alle clusters opgehangen onder het plafond in de kelder ("Vinsantia") op de boerderij. Zo kunnen ze drogen. Hier drogen de druiven in 6 maanden, onder droge en goed geventileerde omstandigheden.
Vervolgens worden de druiven gefermenteerd en rijpt de wijn in kleine vaten bekend als Caratelli. Het resultaat gaat weg onder de naam "Vinsanto" (Heilige wijn), een traditie uit het verleden, waar een geperste druiven tijdens Pasen, of "Heilige Week" werden gebruikt.
Millarium heeft een frisse geur van gedroogde vruchten, pruimen en honing. De wijn heeft een complexe ronde smaak en intense zoetheid. Deze wijn maakt menig dessert tot een waar feestje. Zeker lekker wanneer er amandel is verwerkt in het gerecht!
Er is een youtube video van dit proces gemaakt, klik hier of plak de volgende link in de browser Dit is zoetheid vol lekkers dessertwijn uit Cantagallo.
Tenuta Cantagallo wordt gerund door een familie en ligt op een Montalbano, tussen Florence en Pisa in de Chianti.
De druiven voor Milarium (Trebbiano, Malvasia, en Sangiovese) komen van 40 jaar oude wijnstokken, op het zuiden, 150 meter boven de zeespiegel. De druiven worden zorgvuldig uitgekozen en in alle clusters opgehangen onder het plafond in de kelder ("Vinsantia") op de boerderij. Zo kunnen ze drogen. Hier drogen de druiven in 6 maanden, onder droge en goed geventileerde omstandigheden.
Vervolgens worden de druiven gefermenteerd en rijpt de wijn in kleine vaten bekend als Caratelli. Het resultaat gaat weg onder de naam "Vinsanto" (Heilige wijn), een traditie uit het verleden, waar een geperste druiven tijdens Pasen, of "Heilige Week" werden gebruikt.
Millarium heeft een frisse geur van gedroogde vruchten, pruimen en honing. De wijn heeft een complexe ronde smaak en intense zoetheid. Deze wijn maakt menig dessert tot een waar feestje. Zeker lekker wanneer er amandel is verwerkt in het gerecht!
Er is een youtube video van dit proces gemaakt, plak de volgende link in de browser: http://www.youtube.com/watch?v=4UophifC_6E.
NB! Spelen zonder geluid!