Druif; 100% Tempranillo.Wijngaarden; Oppervlakte: 45. Hoogte: 600 m. Bodems met een structuur van francklei en een samenstelling van kalkhoudende klei met een diepe zanderige rotsachtige ondergrond. Jaar van plantage: 1973-1975. Hoge plantagedichtheid via draadgeleiding: 3.367 wijnstokken per hectare, (1.364 per acre), 84.175 wijnstokken in totaal. Organische bemesting om de 2 jaar.Wijn maken; Traditionele uitwerking, 100% ontsteeld.Pre-fermentatieve maceratie gedurende 3 dagen bij 6ºC (42,8º F) met inheemse gist geselecteerd uit onze eigen wijngaarden, met zeer lichte pumpovers en een lichte beluchting. Alcoholische gisting: 9 dagen. Temperatuur geregeld tussen 26 º en 28 ºC met 1 of 2 dagelijkse "pump-overs" tijdens de eerste fase en een dagelijkse "pump-over" aan het einde.Post-fermentatieve maceratie: 10 dagen.Rechtstreeks gevat in 30% nieuwe Franse eiken Bordelaise vaten, 30% tweede-jaars wijnvaten en 40% uit tweedejaars wijnvaten waar de malolactische gisting zal plaatsvinden en waar het gedurende de eerste 6 maanden op zijn fijne droesem blijft.Rijping: 16 maanden in nieuwe Bordelaise vaten van Frans eiken.Drinktemperaturen: 16-18 ºCWine Spectator 93James Suckling 94Proensa 94Wederom een super beoordeelde Rioja. Is zeer schaars. De Puntido wijngaard zijn in het bezit van de familie Eguren en de puntido komt van slechts 1 wijngaard waar alleen de Tempranillo druif wordt verbouwd. De wijngaard is al bijna 40 jaar oud en bevind zich vrij hoog. Een stevige wel gebalanceerde rode wijn. Kan gedronken maar zal naarmate de jaren verstrijken beter en beter worden. De wijn wordt 18 maanden opgevoed op Frans Eiken en krijgt dan nog een aantal jaren flesopvoeding voordat de wijn op de markt komt. Deze Rioja heeft een expressieve neus van gegrild brood, zwarte kersen en bessen