Druivenras:40% Corvina, 30% Corvinone 25% Rondinella, 5% Molinara, de gemiddelde leeftijd is 25 jaar. Wijngaard:De wijngaarden liggen op zo’n 200-250 meter boven zee niveau in deze historische gemeente en zijn eigendom van de familie VAONA. De bodem bestaat voornamelijk uit vulkanisch gesteente, kiezelzand en is kalkhoudend. Vinificatie:De oogst vindt plaats in oktober en enkel de beste druiven worden handmatig geplukt om zo 40-45 dagen in houten kistjes te drogen op een natuurlijke manier d.m.v. open lucht en wind. De druiven worden eind november geperst en ondergaan opvolgend een eerste vergisting. Na 15-18 dagen is de basis voor de Ripasso verkregen.In maart, nadat de Amarone Pegrandi zijn vinificatie heeft afgerond, wordt de basis wijn opnieuw vergist. Gedeeltelijk op zijn eigen schillen maar nu ook met de ingedroogde druivenschillen van de Amarone, welke uit dezelfde wijngaarden komen. Nu ontstaat de wijn met een rijke body en een stevige persoonlijkheid.Hierna rijpt de wijn 1 jaar op houten vaten van 5-7,5 HL en minimaal 4 maanden op fles voordat deze de verkoop in gaat. Karakteristiek:Robijn rood naar Bourgondisch rood met de jaren. Een intens bouquet met geconcentreerd rood fruit (kers en rode bes), gecombineerd met nobele kruidige tonen. In de smaak tonen van leer, specerijen en gekonfijt fruit. Klassiek gemaakte Ripasso met een elegante, durende, warme afdronk met nog enige tannines in de afdronk. Wijn-spijscombinatie:Heerlijk te combineren bij gegrild rood vlees maar ook uitstekend bij harde gerijpte kazen.Natuurlijk ook lekker bij goed gezelschap, een goede film of boek.