Het Wijnbedrijf Pago Traslagares is gesitueerd tegen een helling in de gemeente Rueda, deze gemeente verleend zijn naam aan de D.O. Rueda. De wijngaard is 35 hectares groot en volledig beplant met de Verdejo druif en een beetje Sauvignon blanc.( zeer gelimiteerd verkrijgbaar).De velden liggen dicht bij het wijnhuis, wat de kwaliteit van de wijn ten goede komt. De druiven kunnen namelijk nadat ze geplukt zijn snel de koele wijnkelder in, wat goed is voor de druif en zijn aroma’s. De druiven zijn van de soorten Verdejo en Sauvignon. Van deze druiven maakt men twee verschillende wijnen: de Sauvignon Blanc, exclusief gemaakt van Sauvignon druiven, en de Verdejo, die exclusief bestaat uit Verdejo druiven.De stokken van het wijnhuis zijn gelokaliseerd op een helling, maar worden ook omringd door heuvels. Dit zorgt voor veel isolatie. Op de locatie heerst er een landklimaat en de grond bestaat vooral uit kiezel. Ook is er veel verschil in temperatuur tussen dag en nacht. Dit zorgt ervoor dat de druif door de zon veel suiker wint, zonder het kleine zuurtje te verliezen.Traslagares bezit een moderne wijnmakerij waar de wijnen uitsluitend door de zwaartekracht door een wijn maakproces geleid worden. Dit alles wordt gedaan om de elegantie en de kwaliteit van de wijn zo hoog mogelijk te houden. In het kern gebied voor kwaliteitswijnbouw ( binnen de grenzen van La Seca, Rueda en Serrada) liggen de wijngaarden van Traslagares, dit is het gebied waar de druiven voor betere Rueda’s vandaan komen. Dit zijn druiven met meer concentratie en een mooie elegantie.Na een zorgvuldig proces te combineren met zowel traditie en moderne technologie, die sssentieel is voor de Sauvignon Blanc, kunnen wij u een heldere, mooie en verrassende wijnen presenteren.Proefnotities: De Traslagares Sauvigon Blanc presenteert een bleke gele kleur met een karakteristieke nuance, schoon en helder. De neus is fris, subtiel, mineralen, met in de mond bloemen en een vleugje tropische fruit met een mooie lengte. Suggesties: Sauvignon Blanc is ideaal voor pasta en rijst gebaseerde gerechten, vis en zeevruchten, maar ook voor aangename bijeenkomsten of voor een moment van rust. Beste geserveerd tussen 8 ° C en 10 ° C