In de Reserva serie zijn de wijnen geconcentreerd en krachtig en worden de karakteristieken van de druif ondersteund met een mooie geïntegreerde houttoets.De Chardonnaydruif staat in Chili bekend om zijn ronde en zachte fruitige wijnen. Deze Chardonnay wordt deels op eikenhouten vaten vergist, waarna een rijping volgt van enkele maanden in deze houten vaten. De druiven komen uit Casablanca, een koeler gebied. Voor de wijnmaker is het erg belangrijk om een mooie balans te vinden tussen de frisse en fruittonen en de rijpingstonen van de houten vaten. Een heerlijk stevig glas wijn.Wijn-spijs Tip: Door z’n kracht, prima te drinken bij vlees en (gerookte) vis maar ook bij pittig eten als Indonesisch. Deze Chardonnay is strogeel van kleur met een intense geur van mango, ananas en honing. Krachtig en fris van smaak, rond in de mond met een opmerkelijk dikke afdronk.Houdbaarheid: Nu op dronk en het lekkerst tot ongeveer 4 jaar na de oogst.Viña TarapacáHet Chileense huis Viña Tarapacà is een van de beste wijnhuizen van de streek "Maipo Valley". Sinds 1874 wordt er hier wijn gemaakt, eerst met inheemse druivenrassen later met geïmporteerde bordeaux- en bourgognerassen. Op dit moment beslaat het Estate Viña Tarapacá een complete vallei met een totale oppervlakte van maar liefst 2900 ha., waarvan 600 ha. wijngaardenHun streven is om de in doorsnee aardige Chileense wijnen op een hoger niveau te brengen, door gebruik te maken van de beste vinificatie methoden. Dit idee is niet nieuw, want zelfs het gerenommeerde Franse wijnhuis Lafite Rothschild heeft om dezelfde redenen flink geïnvesteerd in Los Vascos, een ander bekend wijnhuis in Chili.De wijngaarden van Viña Tarapacà liggen in de buurt van Santiago; 300 meter boven de zeespiegel. De bodem is vulkanisch. De bovengrond bestaat gedeeltelijk uit klei en gedeeltelijk uit zeer oude geërodeerde aanslibgronden uit de Andes.Het gematigde klimaat, dat zeer belangrijk is voor een goede alcohol/zuur verhouding in de wijnen, wordt bewerkstelligd door de koude valwinden uit de Andes.