Sauvignon Blanc Southern Right van Hamilton Russell uit Walker Bay in Zuid-Afrika is verrukkelijk verfrissend. De smaak is droog en sappig met geurige roze grapefruit, kruisbes, abrikoos en passievrucht. Vol, verfijnd en complex met lange afdronk en mineralige, krijtachtige tonen. Gastronomische Kaapse terroirwijn van grote klasse.
Tim Hamilton Russell, de grondlegger van wijnhuis Hamilton Russell, koos in tegenstelling tot de meeste producenten in de nieuwe wereld voor terroir. Hij wilde in de relatief koele Walker Bay op korte afstand van de Atlantische Oceaan, die variëteiten verbouwen die excellente wijnen konden leveren waarin je de specifieke herkomst herkent. Het werden chardonnay en pinot noir en hun succes is wereldwijd hoog.
Zoon Anthony vond in de nabijgelegen Hemel-en-Aarde Vallei, ook in Walker Bay, de ideale omstandig- heden voor sauvignon blanc en pinotage. Hij gaf ze hun eigen label: Southern Right. De wijngaarden voor zijn Southern Right Sauvignon Blanc liggen in de De Hemel-en-Aarde Vallei op ongeveer 3 km van de Atlantische Oceaan. De heuvelachtige omgeving profiteert van de verkoelende zeewinden. De sauvignon blanc is op de zandrijke uitlopers van de Tafelberg aangeplant. Hier is de grond lichter dan de kleirijke delen waarin Southern Rights pinotage gedijt.
De naam Southern Right verwijst naar de gelijknamige zeldzame walvis die tussen mei en december langs Walker Bay zwemmen.
In zijn Southern Right Sauvignon Blanc versmelten twee werelden. De intense, koele, krijt- en mineralige stijl van Sancerre met de sappige stijl van de nieuwe wereld. Citrus, kruisbes, abrikoos en passievrucht. De Southern Right Sauvignon Blanc is fruitig, fris en complex, vol, verfijnd en verrukkelijk verfrissend. Hij is droog met de sappige smaak van geurige roze grapefruit, kruisbes, abrikoos en passievrucht. In de lange afdronk mineralige en krijtachtige tonen. Een Kaapse terroirwijn van topklasse.!
Drink de Southern Right Sauvignon Blanc als aperitief of bij fijne borrelhapjes van oesters en sushi tot zalm en vispaté, bij schaal- en schelpdieren of bij vis als zalmcarpaccio, sashimi van tonijn, lichte visgerechten met rinse saus, bij salades met geitenkaas, fetakaas, garnalen of kip.