ProefnotitiesIn het glas worden we allereerst verleid door een intense kersenkleur. Hierna wordt onze neus verleid met fraaie tonen van rijp fruit, braam, zwarte kers, zwarte bes en vijg, met minerale en zoethout ondertonen en donker geroosterd aroma. Tenslotte wordt de mond verwend met deze krachtige rode wijn; intens, expressief, zacht en soepel in texturen en geconcentreerd. De wijn heeft fraaie vanille en rokerige tonen door het nieuwe Franse eikenhout. Door de zeer lage opbrengst komt slechts alleen het allerbeste fruit in deze topwijn naar boven komt. De mond wordt gevuld met de smaak van fruit en een fijne houtstructuur, goed geïntegreerd en in perfecte balans. Fluweelzacht op het gehemelte. Uitstekende balans tussen de zuren en de rijpe tannine met een zeer lang afdronk. De wijn krijgt altijd geweldige hoge beoordeling gekregen van Tanzer, Penin en Parker. Druiven100% Tempranillo WijngaardDeze wijn bestaat voor 100% uit Tempranillo druiven welke van de "La Veguilla" wijngaarden worden geplukt. De druivenstokken stammen al weer uit 1973 en staan op een bodem van kalkhoudende kleigrond. In de wijngaard zelf vind je tussen de wijnstokken veel ronde kalkstenen, typerend voor deze 1,4 ha. plot. In de wijngaard wordt alleen op Organische wijze gewerkt. De wijnstokken staan relatief dicht op elkaar gepland, maar men werkt er met hele lage rendementen. KelderDe druiven worden bij binnenkomst handmatig ontsteeld en ook de eerste selectie gebeurd handmatig. Dan volgt een koude inweking op 5 HL houten vaten, waarbij de hoed (drijvende schillen van de druiven op het gistende sap) twee maal per dag wordt ondergedompeld. Dit laatste noemt men "Pigeage", zo krijg je een mooie donkere kleur en een supermooie concentratie. Vervolgen wordt de wijn op franse barrique gelegd voor de malolactische vergisting. Tenslotte wordt de wijn voor minimaal 18 maanden op hetzelfde type vaten gerijpt en daarna afgevuld op fles om ogmaals 6 tot 12 maanden te rijpen.