Sierra Cantabria produceert Riojawijnen van de Familie Eguren. Aan de zuidelijke voet van het Cantabriagebergte, dus beschermt tegen de koude noordelijke winden, ligt San Vicente de la Sonsierra. Dit dorpje vormt de kern van een speciaal microklimaat van zowel continentale als mediterrane invloeden. Het landschap varieert hier in hoogte van 350 tot 1200 boven zeeniveau. Deze omstandigheden zijn ideaal voor de druiventeelt. Ook de bodem is van een ideale samenstelling, klei en kalksteen vormen de basis voor een verder arme bodem die echter wel rijk aan mineralen is. De aanwezigheid van kiezels en stenen zorgt voor een perfecte natuurlijke drainage. Verschillende wijngaarden beslaan in totaal zo'n 70 ha. De ouderdom van de wijnstokken varieert tussen de 10 en 70 jaar. De wijnen van Sierra Cantabria worden door Robert Parker, "Rioja's best buy" genoemd. Ook de Winespectator en La Guía Peñin zijn zeer lovend over deze wijnen. Sierra Cantabria Cuvée Especial is gemaakt van de Tempranillodruif. De wijnstokken zijn minimaal 30 jaar oud. De druiven worden per tros geplukt en verder nageselecteerd op de sorteertafel. Hij rijpt gedurende 14 maanden op zowel amerikaanse als franse eikenvaten. Hierna gaat de wijn voor 4 maanden in nieuwe franse eiken vaten om daarna ongefilterd gebotteld te worden. Deze volkomen traditioneel gemaakte wijn heeft dan ook een enorme diepgang. De kleur is in zijn jonge jaren kersenrood met hints van robijnrood. De geur van pruimen en rijp fruit, kruiden, vanille en geroosterd eiken is zeer intens. Zijn smaak is goed geconcentreerd met delen koffie, cacao en rood fruit. De afdronk is vol en zeer lang. De wijn is nu drinkbaar maar kan in een goede kelder tot 9 jaar bewaard worden.