Druif : 100% Sangiovese Neus : Kruidig, donkere fruittonen (braam, pruimen), aardse tonen, chocoladeSmaak : Elegant, met tonen van zwart en rood fruit, specerijen, chocolade en hout.Wijn-Spijs : gegrild rundvlees, kalfsvlees en gevogelte Temperatuur : Licht gekoeld serveren bij 17-19 °CDe chianti classico is lekker stevig en vol van smaak met een prima balans tussen zwart en rood fruit, een vleugje hout, vanille, chocolade en specerijen. Heerlijk om zo te drinken, bij een mooi gerecht, maar zeker ook bij een kaas- of vleesplankje. Serveer de wijn wat koeler dan kamertemperatuur, 17-18C.Setriolo is een familiebedrijf en is gevestigd in Castellina in Chianti, in het hart van de wereldberoemde Chianti Classico regio. Het bedrijf is eigendom van de familie Soderi, die zich al sinds het begin van de 19e eeuw toelegt op het verbouwen van wijndruiven. Setriolo bestaat uit zo'n 3.5 hectares aan wijngaarden met organisch verbouwde Sangiovese en Merlot druiven. Voor de wijnen, de Chianti Classico en de Memores IGT Toscano Rosso, wordt exclusief gebruik gemaakt van de druiven die op de eigen wijngaarden worden verbouwd. Zij vertegenwoordigen het karakter van het terroire dat elk wijnjaar weer anders is. VinificatieMaceratie wordt gedurende ongeveer 14 dagen uitgevoerd in stalen vaten en cementvaten. Alcoholische gisting wordt gestart met geselecteerde gisten. Malolactische gisting wordt voltooid in vaten, waarna de wijn rijpt in vaten van Amerikaans eikenhout, medium geroosterd. Na bijna 54 maanden wordt de wijn gebotteld en vervolgens vrijgegeven na minimaal 6 maanden rijping op fles. TeeltBewaken en onderhouden van het cordon met korte snoei in de late winter. Aanvullend organisch bemest tot aan het begin van de winter voordat de knoppen openbarsten. Periodieke toppings voor vegetatiecontrole en productiecontrole met handmatige selectie van de druiven Lichte ontbladering nadat de druiven beginnen te groeien. De druiven worden met de hand geplukt zodra ze voldoende rijp zijn.