Riesling 2022
Schloss Sommerhausen
Streek: Sommerhausen, Franken, Duitsland
Druif: 100% Riesling
Neus: Frisse en uitnodigende geur van perzik, abrikoos en rode appel. Zeer droog, vergezeld van een subtiele, fijne mineraliteit.
Smaak: Droog en zuiver van structuur, met een elegante lichtheid. Fruit van citrus en perzik wordt gedragen door een aangename zuurgraad en minerale scherpte. De afdronk is in balans, helder en harmonieus.
Wijn-Spijs: Heerlijk in combinatie met lichte visgerechten, gegrilde groenten, salade met frisse vinaigrette of zachte kazen. Ook perfect bij lichte Aziatische keuken zoals sushi of een gerecht met citroen- en gemberaccent.
Temperatuur: Serveren bij 6-8 °C
Alcoholpercentage: 11,5%
Schloss Sommerhausen dateert uit de 14e eeuw en kent een rijke wijnbouwgeschiedenis. Martin Steinmann, 15e generatie wijnbouwer van deze familie, nam in 2000 de bezielende leiding over van dit 50 hectare tellende domein in Sommerhausen, een klein dorpje vlakbij Würzburg. De bodem in deze regio bestaat uit een massieve laag schelpkalksteen met een dikte van meer dan 10 meter, wat de wijnstokken aanspoort om diep in de grond hun water en voedingsstoffen te zoeken. In 2011 was de conversie naar Biologisch wijnmaken compleet. In 2019 werd de hand gelegd aan een nieuwe kelder, waar de wijnen worden geproduceerd zonder fossiele energie. Sinds 2022 begint zoon Moritz Steinmann het stokje over te nemen van zijn vader. Behalve uitzonderlijke Sekts, produceren Martin en Moritz aromatische, verfijne wijnen met energieke strakheid, met dank aan het kalkrijke terroir.
Deze Riesling is uitstekend toegankelijk nu, met haar frisse, heldere profiel. Ze zal zich mooi ontwikkelen over de komende 5 à 7 jaar, waarbij de mineraliteit en fruittonen zich verder kunnen verfijnen.
De 2022 Riesling vom Quaderkalk is een verfijnde en frisse bio-Riesling met een uitgesproken mineraal profiel en helder, fruitig karakter. Elegant en in balans, met duidelijk terroir – een fijne, toegankelijke wijn met finesse.
Deze wijn kan natuurlijke crème van wijnsteenkristallen bevatten. Ze worden geproduceerd tijdens de rijping en hebben geen invloed op de smaak of kwaliteit van de wijn.