Druif: Syrah, Mourvèdre, Grenache en CarignanNeus: Paars tot donkerrood fruit, specerijen, vleugje vanilleSmaak: Zacht kruidige wijn, Zwarte bes, Pepertje, VanilleWijn-spijs: Gegrild (wit)vlees maar past bij vele keukens4 maanden fustrijpingDe AOC Côtes du Roussillon omvatten 118 gemeenten die vaak worden ingedeeld in vier zones: noord, centraal, zuid en oost.In het verleden was de kwaliteit van de wijnen matig, maar tegenwoordig heeft het gebied zich opgewerkt tot een AOC met mooie wijnen. Opvallend is dat de wijnproductie de laatste jaren drastisch is gestegen, terwijl dit niet ten koste is gegaan van de kwaliteit.Aan de Kust, ten oosten van Perpignan op een steenworp van de Middellandse zee en vlak bij de meren. De wijngaarden zonnebaden op een terras van kiezels, waar water schaars is en de wind bijna altijd aanwezig. De filterende bodems zorgen voor diepe beworteling zodat er een goede voeding van de planten ontstaat en de druif rijkelijk met mineralen wordt gevoed.Gedurende 4 maanden wordt deze wijn gerijpt op eikenhouten vaten om zo de koppige tannines af te breken. Narijping vindt plaats op fles.Het zonnig klimaat is terug te proeven in deze wijn. Fris en soepel perfect gecombineerd met wat lichte tannine. Maar zeker niet vervelend. Een aangename wijn in het glas welke uitstekend combineert bij diverse keukens maar ook als lekkere drinkwijn genuttigd kan worden.