Proefdoos bestaat uit lekkere Italiaanse wijnen te weten:
- 2 Castel Firmian Pinot Grigio
- 1 Castel Firmian Sauvignon Blanc
- 2 Castel Firmian Lagrein
- 1 Castel Firmian Moscato
Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.
MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.
Castel Firmian Pinot Grigio
Sprankelend Pinot Grigio! Strogeel van kleur. Aan alle kanten fris en fruitig. Met geuren en smaken van golden delicious appel, bloesem en knisperend citrusfruit. De wijn voelt zacht en verfijnd aan en heeft frisse zuren.
De ultieme, gezellige terras- en borrelwijn. Ook gemakkelijk om er iets bij te eten. Denk aan tempura garnalen, vegetarische pizza, kip met cashewnoten en ananas of pittige varkenskotelletjes. Niet al te zwaar en niet al te ingewikkeld.
Past goed bij: salade, tempura, kip, pittig varkensvlees, lichte visgerechten
Sprankelende, zachte Pinot Grigio uit het noorden van Italië
Overige informatie
2020 Wine Enthusiast - 87 punten en Best Buy (2018)
Berliner Wein Trophy, 2018 - Gouden medaille (2017)
Mundus Vini, 2018 - Zilveren medaille (2017)
Sommelier Wine Awards, 2018 - Zilveren medaille (2017)
The Global Pinot Gris Masters, 2018 - Bronzen medaille (2017)
Castel Firmian Sauvignon Blanc
Sappig Sauvignon Blanc uit Noord-Italië. Zeer kenmerkend voor de druif. Allereerst de lichte, heldere kleur. Vervolgens de zo typerende geuren en smaken van gras, citrus, kruisbes, asperges en vlierbessen. Ook subtiel wat exotisch fruit. In de mond is hij sappig, verfrissend en levendig.
Op een rumoerig terrasje. Bij een borrel met vrienden. Deze Sauvignon Blanc is een goede wijn om zo, zonder eten, te drinken. Toch is hij ook heerlijk bij allerlei eten, zoals een frisse Griekse salade of lichte vissige hapjes. Of juist bij wat rijker eten, dan snijdt de wijn er mooi doorheen (gegrilde vis, wit vlees, polenta).
Past goed bij: frisse salade, zeevruchten, gegrilde vis, kip
Sappige, verfrissende Sauvignon Blanc uit het noorden van Italië
Overige informatie
Sommelier Wine Awards, 2018 - Zilveren medaille (2017)
Castel Firmian Lagrein
Typische variëteit uit Trentino Alto-Adige. Deze Lagrein is afkomstig van de wijngaarden van Piana Rotaliana gelegen in de lagere heuvels. Een autochtone wijngaard, gekenmerkt door buitengewone mogelijkheden,sterke identiteit en geweldig karakter.
De wijn is robijn rood met een intens en fluweelachtig boeket. Een intense neus met zwarte bes, wilde bessen aroma's, eucalyptus en zoethout. In de smaak donkere chocolade en grafiet waar de korte opvoeding in hout de wijn een pittig karakter geeft. Goed gestructureerd, elegant en full-bodied met fluweelzachte tannine.
Combineer de donkere, intense smaken van deze wijn met vergelijkbare intense gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een zoetere rendang, gerijpte kazen van koemelk en donker vlees van wilde eend of hert. Serveer met een stevige rode wijnsaus, polenta, risotto, paddestoelen of gepofte bietjes.
Originele rode wijn uit het noorden van Italië, zacht en delicaat.
Castel Firmian Moscato Giallo
Aromatische zoete wijn uit Noord-Italië. De wijn heeft een intense strogele kleur. En dan die expressieve geur: zwoel tropisch fruit, perzik en honingmeloen. Een serieuze muskaatwijn met elegantie. Niet al te zoet en met een fijne frisheid.
Heerlijk bij verschillende zoete momenten. 's Middags bij een stukje appeltaart, citroencake of abrikozenvlaai. 's Avonds na het eten bij een dessert met gedroogde vruchten, roomijs met ananas of peren met notencrumble.
Past goed bij: desserts, cakes en taarten met vruchten
Aromatische dessertwijn met frisheid, uit het noorden van Italië
Overige informatie
Een deel van de druiven blijft extra lang aan de wijnstok hangen, een zogenaamde 'late oogst'. Hierdoor bouwt de druif meer concentratie en suikers op.