Druif: 100% Pinot NoirNeus: Delicaat rood en donkerrood fruit.Smaak: Soepele en fijne wijn met zachte tannine. Een beetje zuren brengen finesse in de finale, tonen van zacht rood fruit.Wijn-Spijs: Deze Pinot Noir is heerlijk bij gestoof kalfsvlees maar ook lamsvlees. Kazen matig sterk: camembert, Saint Paulin, Morbier, Reblochon…Temperatuur: Koel serveren bij 14-16 °CDirect wordt je verleid door de granaatrode kleur van deze Pinot Noir. In de neus, een delicate geur van rode en donkerrode fruittonen, een tikje kruidig naar lavendel. Aangevuld met een prachtige houttoon. De smaak heeft een krachtig een rijk palet. Zachte tanninie en een heerlijke lange finale.WIJNHUIS-OMSCHRIJVINGAlle wijnen van Domaine Marguerite Carillon zijn gemaakt met respect voor de Bourgondische tradities. Het klimaat kent een continentale invloed: hete zomers en droge herfstperiodes, die nodig zijn voor de juiste rijping van de druiven. Deze klimatologische omstandigheden bevorderen de verrijking van suiker en kleuring in de druiven. Na een strenge selectie worden de druiven geplukt en in kleine kratten getransporteerd naar de wijnproductiekelder. Om ervoor te zorgen dat de wijnen hun mineraliteit en frisheid behouden, komen de Chablis en Chablis Premier Cru Beauroy op onderscheidende wijze tot stand. De alcoholische fermentatie vindt plaats in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks op maximaal 16°C. Vervolgens rijpen de wijnen in roestvrijstalen vaten tussen de 9 en 10 maandenVINIFICATIEDe druiven worden geoogst in november. Na de gisting, van ongeveer 3 ½ week, ondergaat de wijn een rijping van 10 maanden in gebruikte eiken vaten. Op deze manier geeft het vat zo weinig mogelijk smaken af zodat het de mooie eigenschappen behoudt van de Pinot Noir.