Druif: 100% Sauvignon BlancNeus: Heerlijke delicate aroma's van vruchten, groente en bloemenSmaak: fris fruitige van groene appel en rijpe perzik, heerlijke lengte door enorme hoeveelheid mineraliteitWijn-Spijs: heerlijk bij diverse vis gerechten maar ook bij schaal en schelpdieren en natuurlijk aspergesTemperatuur: Koel serveren bij 10-12 °C10 tot 11 maanden op hout gelagerdDeze frisfruitige witte wijn heeft een aromatische expressie, die geparfumeerd wordt met verfrissend citrusfruit (pompelmoes, citroen en limoen) , snoepjes (bonbon anglais) en kruisbes. De zeer typerende mineraliteit is duidelijk aanwezig en geeft aan de wijn een speciaal cachet. We proeven een uitermate evenwichtige wijn, waarin geen enkel scherp kantje waar te nemen is. Een uitgesproken fijne elegantie en een mooie concentratie die nog lang blijft hangen, maken het proeven van deze Pouilly Fumé meer dan de moeite waard. Deze Pouilly Fumé past uitstekend bij zeevruchten, schaaldieren, vis, en wit vlees. De Ideale serveertemperatuur is tussen de 10 en de 12 graden Celsius.De zeer typerende “fumé” smaak is enerzijds te wijten aan de terroir en anderzijds aan de cépage “Blanc Fumé” of de Sauvignon druif. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit silex steentjes, wat met veel bravoure zijn stempel drukt op de hier geproduceerde witte wijnen. Nemen we dezelfde druivensoort in andere regio’s, en we krijgen meer neutralere wijnen. De druif zelf is bij de oogst omgeven met een laagje fijn grijs stof , een soort schimmel. Het is net alsof de druif uit een schoorsteen komt. Op het ogenblik dat de geoogste druiven uit de manden worden geschud, maakt dit stof (microscopische paddenstoeltjes) zich los en lijkt het of er rook uit de manden opstijgt. De kleine vruchtjes zijn bedekt met zwarte puntjes, wat ook alweer doet denken aan het roet in een schouw. Tenslotte wordt gezegd dat, wanneer men deze schitterende witte wijn op een onbezonnen moment proeft, men bedwelmd wordt door nevels van gelukzaligheid … Hier proeft men Sauvignon van de bovenste plank.