Kleur: Licht strogeel. Een mooie gerijpte kleur, door gebruik van rijp fruit
Neus: gedroogde appel, acaciahoning, gerookt amandeltje, iets van zuivel (frisromig) en jasmijn
Smaak: complex, hartig & fris tegelijk, gerijpt, frisromige melkzuren, hooigras, iets rokerig van het hout, noten, gedroogde appel met een vleugje kruidnagel of kamperfoelie, vanille, nectarine. In de lange, notige afdronk proef je nog iets van rumboon en rijpe banaan
De samenstelling van deze wijn is mauzac, sauvignon blanc en muscadelle. Vooral die mauzac is leuk. Het is een wat vergeten druivenras, dat vrijwel alleen in het zuidwesten van Frankrijk wordt geteeld en daar voor de Gaillac- en Limoux-wijnen wordt gebruikt. Mauzac is een verplicht druivenras in de AOC Blanquette de Limoux, de mousserende wijn (samen met chardonnay en chenin blanc). Hij heeft een relatief hoge zuurgraad en een appeltjessmaak, die je in deze wijn herkent als de gedroogde appel in neus en smaak.
Gaillac ligt op 2,5 uur rijden ten zuidoosten van Bordeaux, richting de Pyreneeën. Het is een vergeten wijngebied, zwaar overschaduwd geraakt door Bordeaux. Aan het begin van de jaartelling werd er in Gaillac wijn gemaakt door de Romeinen, vermoedelijk ook al van de mauzacdruif. Er groeien hier ook oeroude inheemse blauwe druivenrassen, zoals de duras en de braucol.