Druif: Merlot, Cabernet-FrancNeus: Zacht, aards, rood en donkerrood fruit, klei en vleugje vanilleSmaak: Zacht en fris van smaak, subtiel. Heerlijk rood fruit, mineraal, beetje boers en vleugje hout.Wijn-Spijs: Een betere wijn voor iedere dag ook lekker bij de meeste veleesgerechtenTemperatuur: Serveren bij 18-20 °CChâteau Vallon des Brumes 2009BordeauxIn 1839 koopt Pierre Boissonneau dit gebied, gelegen ten zuiden van de appellation Bordeaux op het plateau van de Entre - Deux - Mers. De eerste wijnstokken werden hier in 1150 door monniken geplant. In de jaren zestig begon Pierre Boissonneau met uitbreiding en modernisering van de wijngaard. Vandaag de dag produceert het 72 hectare grote landgoed een gamma van fijne wijnen die wereldwijd worden verkocht.Deze wijn is gemaakt van 80% Merlot en 20% Cabernet-Sauvignon. Een typische Bordeaux stijl qua aroma en structuur .Het resultaat is een donkere rode wijn met een intense neus van rood fruit en rijpe druiven.Het is een hele fruitige wijn met intense aroma's van rode bessen en aardbei. Zijn smaak is fris met tonen van specerijen, vooral peper.De tannines zijn zijdeachtig. De afwerking is glad en helemaal rond.Wijn-Spijs tip : Diverse paté, lam of wild vlees, matig sterke kazen.