Druif: 50% Cabernet Sauvignon, 50% MerlotNeus: Rijke geur maar ook delicaat.Smaak: Sappige volle structuur en veel fruit.Wijn-Spijs: Goed te combineren bij rood vlees, lamsvlees, vleesfondue en gebraden kip. Ook lekker bij een kaasplankje.Temperatuur: Serveren bij 18 °CDe wijngaarden van Chateau Moulin de Bel Air zijn gelegen rond het dorpje Saint Yzans de Médoc. Dit ligt iets ten Noorden van het bekende Saint-Estèphe. De 8-9 hectaren hebben een ondergrond van vooral klei en kalksteen. De aangeplante druiven zijn gemiddeld zo'n 25 jaar oud en bestaan merendeels uit Merlot, aangevuld met wat Cabernet-Sauvignon. De uiteindelijke belend is 50-50. De vinificatie gebeurd bij Chateau Les Tuileries. Zij hebben in totaal een 28 hectaren. Onder het bewind van Jean-Luc Dartiguenave maakt men hier, in hun goed geoutilleerde kelder, prachtige wijnen.Deze Moulin de Bel Air is een typische médoc. De kleur is mooi robijn tot granaat rood. Het Bouquet is delicaat, maar ook geconcentreerd met bloemen en fruit aroma's. De smaak is zacht en mooi in balans met een heerlijke, durende afdronk.Wijn-Spijs: een heerlijke wijn voor in de avond, met bijvoorbeeld een boek, gesprek of mooie film. Goed te combineren bij rood vlees, lamsvlees, vleesfondue en gebraden kip. Ook lekker bij een kaasplankjeDe millisime 2014 heeft een Zilveren Medaille gewonnen op het Concours de Paris.