Druif: 70% Merlot 20% Cabernet Sauvignon 10% MalbecNeus: Zacht, aards, rood en donkerrood fruit, klei en vleugje vanilleSmaak: Zacht en fris van smaak, subtiel. Heerlijk rood fruit, mineraal, beetje boers en vleugje hout.Wijn-Spijs: Lekker bij kalfsvlees en varkensvlees, wild en kaasTemperatuur: Serveren bij 18-20 °C6-8 maanden gerijpt op eikenhouten vatenHet familiedomein Château l'Escadre is al zeven generaties in handen van de familie Carreau. De wijngaarden liggen rondom het dorpje Cars, op drie kilometer afstand van de stad Blaye. Deze zone valt onder de Premières Côtes de Blaye, welke parallel loopt aan de rivier de Gironde.Vader en zoon Carreau exploïteren 60 hectare aan wijngaarden. De hiervan afkomstige wijnen zijn bestemd voor twee châteaux: Les Château l'Escadre en Château Les Petits Arnauds.Château l'Escadre bezit 32 hectare aan wijngaarden. De aangeplante druivenrassen zijn voor 70 % Merlot, 20 % Cabernet-Sauvignon en 10 % Malbec. De bodem bestaat uit klei en kiezelzand.De oogst geschiedt deels met de hand (20% voor de oudere wijnen) en deels machinaal. Voorafgaand aan de vergisting vindt een zorgvuldige selectie van de druiven plaats.De alcoholische fermentatie vindt plaats tussen de 30 en 32 graden Celcius, met bijna duizend keer overpompen van de wijn. Elke overpomping duurt ongeveer 1 uur. Afhankelijk van de jaargang vindt er een schilweking plaats van 15 tot 21 dagen. Na de vergisting ondergaat de wijn een rijping van 6 tot 8 maanden op Franse eikenhouten barriques. Ongeveer 18 maanden na de oogst wordt de wijn gebotteld.Het resultaat is een aangename ronde wijn met een robijn-rode kleur. Een verfijnd boeket van rood fruit en een heel licht vanille toontje van het eikenhout. Een frisse wijn met een mooie balans en een lekkere en vooral lange afdronk! Een wijn van excellente kwaliteit!Serveertemperatuur: 16 à 18 graden Celsius, bij voorkeur plm 1 uur tevoren openen.