Het wijnbouwgebied Pauillac ligt vrij noordelijk in de gemeente Haut-Médoc aan de oevers van de Gironde. De wijngaarden liggen op een heuvelachtig terrein met laag op laag grove kiezel met daaronder een dikke laag löss. Deze grond is de basis voor de stevige en toch elegante wijnen van Pauillac.Lacoste-Borie is de tweede wijn van het beroemde 5-ième Grand Cru Chateau Grand-puy Lacoste. Deze tweede wijn kreeg z'n vinificatie en opvoeding op het grote Château. De druivensoorten zijn 75% Cabernet Sauvignon voor kracht, fruit, zuren en tannines, 15% Cabernet Franc voor wat lichter fruit, 8% Merlot voor wat mildheid en zacht fruit en 2% Petit Verdot voor de alcohol. Deze uitgekiende mix van druivensoorten levert een wijn met zowel in de geur als in de smaak mooi, vol en krachtig fruit van cassis en bessen. De houtlagering geeft iets van vanille of caramel en een vleugje mint aan de wijn mee. De afdronk is lang, aangenaam harmonieus en complex.Kortom een wijn om met aandacht van te genieten. Aan tafel past hij goed bij een mooi vleesgerecht als contrafilet met een sauce Bordelaise of bij een lamsbout bijvoorbeeld. Drinkt u hem zo dan is een plakje bresaola (gedroogd en gekruid Italiaans rundvlees) er erg lekker bij en als kaas is een harde kaas als Manchego of een Goudse belegen kaas de beste keus. Maak alstublieft géén kaasplankje met blauwe, of diverse Franse zachte kaasjes bij een Bordeaux want dan blijft er van uw heerlijke wijn slechts een stugge, stroeve tante over en de heerlijke kaas smaakt ook niet zoals verwacht. (Kaas en wijn gaat lang niet altijd goed)