Druif: Merlot, Cabernet-FrancNeus: Zacht, aards, rood en donkerrood fruit, klei en vleugje vanilleSmaak: Zacht en subtiel van smaak, subtiel. Heerlijk rood fruit, mineraal en vleugje hout.Wijn-Spijs: Een betere wijn voor iedere dag ook lekker bij de meeste vleesgerechtenTemperatuur: Serveren bij 18-20 °Cgerijpt op eikenhouten vatenDe wijngaarden van het dorpje Lussac zijn prachtig gelegen in de heuvels ten noordoosten van het middeleeuwse wijnstadje Saint-Emilion.De bodem is er rijk aan klei en mergel en de ondergrond is er rotsachtig. De omstandigheden zijn hier ideaal voor de wijnrank en vele wijnen die hier vandaan komen kunnen in kwaliteit wedijveren met de wijnen uit het naburige Saint-Emilion. Vandaar dat zij na Lussac de toevoeging Saint-Emilion op het etiket mogen gebruiken. De wijnen van dit Château zijn vol en zacht en ontlenen hun karakter duidelijk aan de Merlotdruif. Door de Cabernetdruif, die bescheiden in de cépage voorkomt, hebben bouquet en smaak zich tijdens het ouderen goed ontwikkeld. Deze wijn is nu heerlijk op dronk. In een goede kelder kan hij nog enkele jaren ouder worden.