Druif: 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Cabernet FrancNeus: Rijk aan rijp zwart en rood fruit.Smaak: geconcentreerde smaal, zwart fruit, kruidige houttoets (Wijn-Spijs: Een wijn om van te genieten bij rijke vleesgerechten zoals everzwijn, hert en andere feestelijke vleesmaaltijden. Deze Haut Médoc is een garantie op gezelligheid tijdens kille herfst- en winteravonden. Perfect genietbaar op zich bij een goed boek/gesprek/film...Temperatuur: Serveren bij 18 °CZeer oud, vermoedelijk vroeg-16e-eeuws wijngoed waarvan het château deels in 1737 deels in 1850 werd gebouwd. Het staat naast de wijngaard, die zich uitstrekt over een magnifieke kiezelkruin ten zuidwesten van Pauillac. Raymond Dupin leidde Grand-Puy-Lacoste van 1932 tot 1987, en gaf de wijn een zeer goede reputatie. De familie Borie (van o.a. Ch. Ducru-Beaucaillou in Saint-Julien) bouwde deze sindsdien verder uit – met als resultaat dat deze Pauillac de status van 5me cru classé inmiddels is ontstegen. Tot zijn kenmerken behoren gewoonlijk een zwoele, gepolijste, behoorlijk geconcentreerde smaak met hoogwaardige tannines, heerlijk fruit (vooral van zwarte bessen, met vaak ook kersen en pruimen), beheertse hout- en vanilletonen en discrete aardse plus kruidige elementen.