Druif: Grenache en MourvèdreNeus: fruitigSmaak: Zacht van smaakWijn-Spijs: op zijn best bij Provençaalse gerechten, visgerechten of gewoon als lekkere drinkwijn.Temperatuur: Serveren bij 8-10 °CCh. du Rouét Rosé De Provence is een wijnregio die snel volwassen is geworden. Eerst waren er veel kleine boertjes maar steeds meer vindt men in de regio professionele wijnproducenten. De wijnbouw in de Provence is de oudste van Frankrijk. De wijnstok staat daar al 2600 jaar. De Romeinen veroverden vanaf de 2e eeuw voor onze jaartelling het zuidoosten van wat nu Frankrijk is. Zij noemden dit gebied de Provincia Romana en een deel van die naam is tot op de dag van vandaag gehandhaafd. De Provence kent het meest mediterrane klimaat van Frankrijk, met zo'n 3000 zonuren en minder dan 800 mm neerslag per jaar. De winters zijn er zacht maar koel genoeg om de wijnstokken een winterslaap te gunnen. Het klimaat wordt sterk beïnvloedt door de mistral. Deze beschermt ook uitstekend tegen schimmelziektes. Het prototype van de Provence bestaat uit de volgende vier druivenrassen: Grenache, Cinsault, Mourvèdre en Tibouren. De beste rosé's worden met de saignée techniek gemaakt. Kortom het mooiste en zachtste fruit wat uit een druif kan komen! Geweldige elegantie in de zon! Château du Rouët wordt beheerd door de familie Savatier. Het Château ligt ten Oosten van Le Muy en de wijngaarden zijn gesitueerd op de uitlopers van de Estérel. Het magnifieke bos van Estérel geeft de wijnstokken enige bescherming tegen de sterke zonnestralen.Château du Rouët Rosé is een wijn van een zeer hoog niveau. Hij is licht (zalm)roze van kleur. De geur is zacht met veel fruit. De gebruikte druivenrassen zijn Grenache en Mourvèdre, die het geheel een delicaat karakter geven.