Mendoza is een bijzondere wijnstreek. De wijngaarden liggen allemaal op hoogte, vanaf zo’n 800 meter tot ver boven de 1000 meter boven zeeniveau. Daardoor zijn de dagen warm, en koelt het ‘s nachts flink af. Dat is een weertype waar de druiven erg van houden. Ze ontwikkelen op die manier veel aromatische kracht en houden hun zuren goed vast. Daarnaast heeft de streek een woestijnklimaat, met zeer weinig regen. Enige probleem voor de druiven zijn de soms forse hagelbuien in het najaar. Smaakprofiel:Smaakprofiel:Rode kleur met intense robijnrode reflecties.De smaak is complex, met nadruk op het fruit. En dan met name het frisse zwart fruit zoals zwarte kersen en bramen. De Cabernet Franc is kruidig ??met een bijdrage van grafiet (mineraal). Dit alles in combinatie met vanille en mokka, smaken afgegeven door de vatrijping. Heeft een gladde textuur, zoete tannines en een elegante afdronk.FINCA LA CELIA – DON EUGENIO BUSTOSDe oudste Malbec producent uit de Uco Valley, Mendoza ArgentiniëEugenio Bustos arriveerde 129 jaar geleden in de Uco-vallei en plantte de eerste Malbec uit Frankrijk, die hij kreeg als betaling voor de verkoop van zijn beste paarden. Zo ontstond in 1890 Finca La Celia, genoemd ter ere van zijn dochter. Met meer dan 125 jaar is La Celia de oudste wijnmakerij in de Uco-vallei in Mendoza.Valle de Uco is een wijnbouwgebied ten zuidwesten van Mendoza, in Argentinië. Gelegen langs de Tunuyán-rivier, wordt de Uco-vallei algemeen beschouwd als een van de beste wijnregio’s in Mendoza en heel Argentinië. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 14 ° C en de hoogten variëren van 900 tot 1200 meter boven zeeniveau.De combinatie van hoge ligging, alluviale bodems, irrigatie afkomstig uit het Andesgebergte, een lang groeiseizoen met meer dan 250 zonnige dagen per jaar, weinig regen en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn allemaal bevorderlijk voor de teelt van kwaliteitswijndruiven. Deze klimaat- en geografie-elementen komen samen om een ??uitstekende rijping en concentratie van fruit te bieden, waarbij kleuren, aroma’s, smaken en texturen worden ontwikkeld, wat resulteert in wijnen die diep van kleur, intens van aroma’s en rijk aan smaken zijn. De Uco-vallei speelt een prominente rol in de Argentijnse wijnbouw.