GIOVETONieuwe wijngaarden zijn aangeplant met Merlot en Syrah, samen met geselecteerde klonen van de Sangiovese: Deze druiven zijn gebruikt voor "Gioveto". De naam werd bewust gebruikt, omdat het herinnert aan de historische oorsprong van de Sangiovese. Al eeuwen worden er verschillende soorten druiven geplant in het Montalbano gebied. Door zowel de goede geologische als -klimatologische eigenschappen, is dit gebied perfect voor de productie van kwaliteitswijnen. Het gebied werd al aangeprezen door Leonardo, die werd geboren in Vinci, in het hart van deze heuvels die Ombrone Pratese en Valdarno inferiore verdelen. Elke druivenras wordt op een ander tijdstip geoogst, afhankelijk van de rijpheid, zijn microarea en de gezondheid van het fruit. De vinificatie is klassiek voor rode wijn; met frequent overpompen en korter inweken voor Merlot en Syrah en langer voor Sangiovese. De malolactische gisting vindt plaats in eikenvaten waar de wijn twaalf maanden mag verblijven. De mix is 60% Sangiovese, 20% Merlot en 20% Syrah. In de flessen rijpt de wijn nogmaals minimaal een jaar en pas dan wordt de wijn op de markt gebracht, ongeveer drie jaar na de oogst. Serveren op 18 °C.Bij voorkeur eerst in een karaf luchten.Tenuta Cantagallo is vernoemd naar de haan, die bij het aanbreken van een nieuwe dag, begint te zingen. Zingende haan dus. Als u hier fles van mag consumeren in een van hun appartementen en naar het mooie landschap kijkt, weten wij zeker dat u ook begint te zingen!