Bodega Convento San Francisco is gelegen in de Ribera del Duero. Deze streek ten zuidwesten van de Rioja nabij Valladolid werd in 1864 ontdekt door de eigenaar van Vega Sicilia, een van Spanje grootste wijnen. Ook gelegen aan de Duero is deze streek de bakermat geworden van nieuwe stijlen en methodes in het noorden van Spanje. Bodega Convento San Francisco in Peñafiel was de eerste Franciscaner Abdij in Spanje. De broers Javier en Oscar Garcia Diez zijn de 14e eeuwse plaats minutieus aan het restaureren. Het gebouw bevat nu een hypermoderne wijnmakerij. Javier heeft het vak van wijn maken geleerd op het fameuze Hacienda Monasterio. De wijngaarden van de Bodega liggen in drie verschillende gebieden bij Burgos (rode aarde met veel mineralen), Quintanilla (witte bodem met veel kalk) en in Peñafiel (zand en kiezelstenen). De wijngaarden liggen op een gemiddelde hoogte van 750-800 meter en zijn verdeeld over 46 verschillende percelen. De Tempranillo-druiven worden handmatig geoogst en in kleine hoeveelheden (15 kg) in kleine dozen vanuit de wijngaard naar de wijnmakerij gebracht. Dit om ervoor te zorgen dat de druiven niet beschadigen tijdens het vervoeren.Nadat de druiven zijn ontdaan van hun steeltjes, gaan ze door een triltafel voor de selectie van druiven. Hier worden druiven van ongeschikt formaat direct verwijderd.Na het persen van de druiven wordt het sap vergist in, temperatuur gecontroleerde, roestvrijstalen tanks met een capaciteit van 25.000 kg. Vervolgens rust de wijn gedurende ca. 10 maanden in Franse (70%) en Amerikaanse (30%) eiken vaten van 500 liter.Het resultaat is een Roble met een schitterende donkere robijnrode kleur en mooie neus van intense zwarte kersen, violet, zoete specerijen en een vleugje leer. Volle body met fluweelzachte tannines welke zorgen voor een lange afdronk.Combineer deze heerlijke rode wijn met gerechten uit de Mediterrane keuken en verschillende vleessoorten. Stoofpotjes, paella of tapas zijn ook goede gerechten om deze wijnen bij te serveren.